Leemkachels vormgeven

Leemkachel in aanbouw

Met leem kan je alle kanten op. Je kan er kastelen van bouwen. Elke vorm valt te realiseren.

Misschien wil jij een leemkachel (bv een Rocketstove of Rocket Mass Heater) laten installeren (dat doe ik niet), maar wil je er een bijzonder uiterlijk aan geven. Met zitjes of met hoogte verschillen en een trappetje. Misschien wil je er ook nog een mozaïek in gestuct hebben, of een wandjuweel.

Dat kan allemaal. Ik help je graag jouw ideeën te verwezenlijken.

Leem heeft de reputatie dat het makkelijk zelf aan te brengen is. Dat is zeker zo wanneer je je muur of kachel een wat ruige aanblik wilt geven. Het wordt wat anders wanneer je wilt dat je die strak in hun vel komen te zitten.

Stucen is een ambacht, dat niet zomaar in de vingers te krijgen is. Dat geldt dus ook voor leemstucen.

Persoonlijk vind ik dat leem het beste uitkomt in zijn velours-achtige sfeer, wanneer het zonder hobbels, bobbels en strepen, wordt opgezet. Zeker de kleurfinish, die nogal prijzig is, geeft dan pas echt schoonheid voor je geld.

Je hebt dan wel dan zijn vakhandjes nodig. Die heb ik. Ik stuc geen hele huizen meer, maar heb me gespecialiseerd in vormgeving en kunst met leem.

Bel gerust voor meer informatie:  00 33 (0)757471921

LET OP: Ik woon tegenwoordig in Frankrijk. Ik ben regelmatig in Nederland, en voor een fijne opdracht, die ik in Frankrjk al kan voorbereiden, kom ik sowieso naar je toe.

Hanneke met troffel en leemstuc

verhuur atelier 6